Deze diashow vereist JavaScript.

Multidisciplinaire spreekuren

Samenwerking met oogartsen

Samenwerking met oogartsen is heel belangrijk. Elke oogholte is namelijk uniek en omdat uw oogarts uw situatie precies kent, kan deze ons vaak informatie geven die nodig is voor het maken van een perfecte oogprothese.

Na uw oogoperatie kunnen er soms complicaties optreden. Wanneer ik die bij de inspectie van uw oogholte tegenkom, overleg ik altijd eerst met uw oogarts. Het komt wel eens voor dat ik patiënten eerst terug stuur naar hun oogarts voordat ik verder kan gaan met het aanmeten van een prothese.

Sommige oogkassen kunnen na genezing dusdanig van vorm blijken te zijn, dat het extra moeilijk is om een goed passende oogprothese te maken. In dat soort gevallen heb ik contact met “orbita”-specialisten (gespecialiseerde oogartsen die alles van oogkassen weten) om te overleggen wat het beste gedaan kan worden.

Zo heb ik dit soort contacten samen met de patiënt en andere oogspecialisten op regelmatige basis op de volgende locaties:

Utrecht, Eyescan Oogzorgkliniek Visie

In Utrecht, bij Eyescan Oogzorgkliniek Visie, werk ik tijdens mijn spreekuur samen met een orbita-specialist. We bekijken dan samen de cliënten die een probleem hebben met hun oogprothese dat niet opgelost kan worden door de ocularist alleen. In overleg en met de patiënt wordt bekeken hoe het probleem het beste opgelost kan worden.

Leeuwarden, Medisch Centrum Leeuwarden

In het MCL in Leeuwarden houden we eenmaal per vier tot zes maanden een dergelijk multidisciplinair spreekuur. Hier zijn dan, naast de ocularist, ook een oogarts en een plastisch chirurg aanwezig. We bekijken dan samen wat de aard is van de problemen met de oogprothese en kunnen dan ook samen beoordelen wat er gedaan zou kunnen worden. Dat gebeurt vervolgens uiteraard uitsluitend met goedkeuring van de patiënt zelf.

Rotterdam, oogziekenhuis

Wanneer daar aanleiding toe is heb ik ook een multidisciplinair spreekuur in het oogziekenhuis in Rotterdam, waar we in feite hetzelfde doen als bij Eye Scan Visie in Utrecht en het MCL in Leeuwarden.