Deze slideshow vereist JavaScript.

Psychische ondersteuning Tim ’t Hoen

Als men een oog verliest moet er in de meeste gevallen een kunstoog worden aangemeten. In mijn praktijk, Frédérique Bak oogprothesen in Den Haag, maken we mooie kunstogen die comfortabel zitten en die het eigen oog zo goed mogelijk benaderen.

Het verlies van een oog is een traumatische ervaring. We kunnen ons goed inleven in de psychische druk als gevolg daarvan en het moeten leren leven met een oogprothese. We hebben echter niet de expertise in huis om u bij het verwerkingsproces professioneel te begeleiden.

Om dat gat te vullen werk ik heel nauw samen met Tim ’t Hoen. Tim heeft op zeer jonge leeftijd een ongeluk gehad en heeft daarbij zelf een oog verloren. Inmiddels is hij psycholoog en uitstekend in staat u te begeleiden en te informeren vanuit zijn kennis én zijn ervaringsdeskundigheid. U kunt bij Tim terecht vóór of na de oogverwijderingsoperatie.

Ook wanneer de oogprothese al een feit is, kan het nog fijn zijn om eens met Tim te praten. Kinderen worden bijvoorbeeld soms gepest vanwege hun oogprothese. Ook hebben mensen met een oogprothese wel eens het gevoel dat iedereen kan zien dat je een oogprothese draagt. Hoe ga je daar dan mee om? Hoe zorg je er voor dat je weer sterker in je schoenen komt te staan en de oogprothese niet je leven laat bepalen? Begeleiding door Tim kan dan veel steun bieden.