Deze diashow vereist JavaScript.

Periodieke controles / verzorging

Vanaf het moment dat u een oogprothese draagt, is regelmatige controle in mijn praktijk, Kunstogen Frédérique Bak Den Haag, noodzakelijk.

Allereerst is een oogholte aan verandering onderhevig. Daardoor kan het zijn dat de oogprothese niet goed meer in de oogholte past. Ook cosmetisch kan dat gevolgen hebben. Uw oogprothese gaat bijvoorbeeld scheef staan waardoor de indruk wordt gewekt dat u scheel kijkt, of het ooglid hangt over de iris heen waardoor u een slaperige indruk wekt.

Onderhoud van de oogprothese

Niet alleen is het belangrijk dat de vorm van de oogprothese goed past, de prothese moet ook onderhouden worden. Doordat traanvocht zich op de oogprothese kan vasthechten, kan het gebeuren dat uw oog gaat schuren en irriteren. De prothese wordt dof en ziet er niet mooi meer uit. Wanneer daar niets aan wordt gedaan, kan dat leiden tot infecties in de oogholte. Een jaarlijkse controle is dan ook aan te raden.

Een oogprothese hoeft ’s avonds niet per sé uitgenomen te worden, want in principe reinigt de prothese zichzelf in de oogholte.

U kunt er ook voor kiezen om uw oogprothese er iedere dag uit te nemen, onder de kraan af te spoelen en dan weer inzetten.

Beide methodes zijn goed en het is aan u om te bepalen welke u kiest.