Deze diashow vereist JavaScript.

Vergoeding en verzekeraars

U wilt natuurlijk graag weten hoe het zit met de vergoeding van een oogprothese voor uzelf of voor uw kind.

Eigen risico

In principe vergoedt de verzekeraar de oogprothese en de behandelingen in mijn praktijk voor 100%. Sinds 2014 hebben we echter te maken met het eigen risico van € 385,- voor cliënten van 18 jaar en ouder. Als wij een oogprothese voor u maken en u heeft nog niets gebruikt van uw eigen risico moet u deze € 385,- van de nota dus zelf betalen. Als u geen eigen risico meer over heeft, dan geldt dit uiteraard niet. Ook als u alleen voor de jaarlijkse controle komt, betaalt u dit eerst uit uw eigen risico.

Vergoeding van een oogprothese voor een kind

Omdat een kind in de groei is en de vorm van de oogholte en de kleur van het oog vaker veranderen dan bij een volwassene heb ik met de verzekeraars afgesproken dat ik voor een kind vaker een nieuwe oogprothese mag afleveren dan voor een volwassene. Vanaf de leeftijd van 18 jaar is uw kind voor de verzekeraar volwassen en komt ook het eigen risico van € 385,- in beeld.

Contracten met verzekeraars

Ik heb met alle verzekeraars in Nederland een contract en als daar verwarring over ontstaat moet u gewoon even met ons bellen.